joi, martie 10, 2011

Koga Miyata Gents Touring 1978

Koga Miyata Gents Touring 1978Koga Miyata nu este o bicicleta japoneză. Cu toate că numele te duce cu gândul la un maestru de arte marțiale, află că este defapt un joint japonezo-olandez. Miyata din partea japoneză si Koga din partea olandeza. Ei se laudă că toate cadrele lor sunt garantate pe viața și sunt primii care au vopsit o bicicletă în câmp electrostatic.

Bița de față este un model touring din anii '70, un bolid solid de cursă lungă, care după mii de kilometri prin Olanda, aproape ca a ieșit la pensie print-un orășel din Ardeal. Fiind un fan al acestor biciclete am vrut să îi redau pulsul. Si nu oricum, ci unul urban. Cadrul din crom molibden duble butted mi-a dat siguranța că pot să fac orice doresc cu această bița.

Restul pieselor sunt descoperiri din Comoara lui Nea Gelu (meșter de biciclete), despre care daca am scrie cu toții câteva rânduri sunt sigur că ar ieși un roman colectiv de aventuri senzațional.

Calea de rulare perfectă este data de un set de butuci Campagnolo Record din anii '80, șlefuiți cu grija de mine si Andrei (Minor Swing). Butucul de spate cu 28 de găuri fiind o raritate mi-a pus ceva probleme în găsirea unei jante pe măsură.

Cât despre comfort, al ales să îi dau un aspect porno, să nu îți vină să îți mai iei mâinile și fundul de pe ghidonul, respectiv șaua, îmbracate în piele întoarsă, made by Minor Swing.

Și ce a ieșit...


Un comentariu:

harta spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.