marți, iunie 09, 2009

A fost si nu mai e


Din seria a fost si nu mai e... A fost bicicleta lui Dan pentru 2-3 zile. Avea un glas foarte trist cand m-a sunat sa imi dea vestea. Si eu m-am intristat. E simplu sa furi, mai ales de la vecini. Daca ar stii cat valoreaza bicicleta asta oare ar mai fi fura-o? Practic o poti cumpara pe cateva milioane, apoi cateva zile de munca si gata bicicleta. Nu iti trebuie cine stie ce stiinta. Oricum in sangele romanului curge dorinta de a construi. Cand vezi ce ai facut, ce ai creat, chiar ai o satisfactie mai puternica decat placerea posesiei. Se leaga lucrurile. Poate ca asa am ajuns sa nu ne mai salutam, noi bucuresteni. Apoi sa nu ne mai zambim cand ne uitam in ochii altora, macar din politete, daca nu din curiozitate.

Un comentariu:

Essa spunea...

Am patit si eu. in scara de bloc cu interfon. doua biciclete legate bine de balustrada.intai a disparut una, mai mica, din aceea raatabila..apoi dupa cateva zile si cealalta, un fel de mountain bike dar nu foarte sofisticata.

asa ca mi-am adus pegasul vechi idin copilarie cautat prin pod si am de gand sa-l reconditionez. ai vreo recomandare?merci